Wat is orgaanvlees en waarom zou je het aan je dieet toevoegen? Hier is alles wat u moet weten

Mysup.net beef liver runderlever

Wat is orgaanvlees en waarom zou je het aan je dieet toevoegen? Hier is alles wat u moet weten

Orgaanvlees is het meest voedingsrijke rauwe voedsel in de natuur. Mysup maakt het gemakkelijk om orgaanvlees te consumeren in rauwe vorm boordevol mineralen en vitamines in de vorm van orgaanvleescapsules.

Mis je iets door alleen spiervlees te eten? Oh, ja, laat me je alsjeblieft informeren over de gezondheidsvoordelen van orgaanvlees, zodat ik je visie op deze gezonde stukken kan veranderen.

In deze blogpost informeren we je duidelijk over de voor-, nadelen en belangrijke weetjes met betrekking tot je gezondheid bij het consumeren van orgaanvlees.

Wat is orgaanvlees?

Heb je enig idee wat orgaanvlees eigenlijk is? Als je dat hebt, goed bezig, maar voor een newbie, lees verder.

Soms wordt orgaanvlees ‘slachtafval’ genoemd. Slachtafval beschrijft in feite de dierlijke delen die wegvallen wanneer ze worden geslacht, zoals nier, staart, lever, tong, hart, enz.

Orgaanvlees is in mijn ogen geen slacht afval maar een gezond dierlijk product  die bestaat uit ijzer, eiwitten en voedingsstoffen, zoals vitamine B12 en foliumzuur.

Verschil tussen spiervlees en orgaanvlees

Kent u het verschil tussen spieren en orgaanvlees? Het spiervlees noemen wij in Nederland gewoon vlees. Over heel de wereld wordt spier het meest geconsumeerd door mensen.

Orgaanvlees wordt veel minder geconsumeerd, terwijl organen juist meer vitaminen en mineralen bevatten per 100gram. 

Typen orgaanvlees

Orgaanvlees is niet beperkt tot één soort vlees, evenals er veel verschillende sneden spiervlees bestaan  Er zijn ook meerdere types orgaanvlees van verschillende diersoorten. De meeste hebben dezelfde naam als het orgaan, maar sommige niet. Elk type orgaanvlees heeft zijn voordelen en  specifieke voedingsstoffen.

Een aantal organen heb ik hier opgesomd. Zie hier onder!

 1. Lever

Lever is de bron van ijzer, koper, zink, foliumzuur en chroom. Het verhoogt het hemoglobinegehalte in het bloed en is goed voor de gezondheid van het hart. Het helpt zuurstof in je bloed op te nemen.

Vitamine A verkregen uit de lever is gunstig voor de ogen en voorkomt ontstekingsziekten zoals de ziekte van Alzheimer tot artritis. De lever zit boordevol  essentiële mineralen, vitamines en eiwitten.

 1. Hersenen

De Antioxidanten die in hersenen voorkomen bieden bescherming tegen beschadiging van jouw eigen hersenen en het ruggenmerg. Hersenorgaanvlees bevat ook omega-3 vetzuren, fosfatidylcholine en fosfatidylserine. De hersenen leveren voedingsstoffen die de cognitieve functie stimuleren.

 1. Hart

Vanwege de taaie textuur van het hart, moet het goed worden gekookt voordat het wordt gegeten. Het is een rijke bron van CoQ10 die de energieproductie stimuleert en oxidatieve stress voorkomt. Andere voedingsstoffen die het hart levert, zijn ijzer, zink, selenium en vitamine B. Het helpt hartaanvallen en verstopping van de bloedvaten te voorkomen.

 1. Nieren

Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen en de bron van omega-3-vetzuren, voedingsstoffen en eiwitten is nier een gezonde keuze. Het risico op hart- en vaatziekten kan worden verlaagd door niervlees te consumeren. Hoewel de nier een toxinefilterorgaan is, bederven deze toxines nooit het orgaanvlees. Het is dus 100% veilig om nier orgaanvlees te eten.

Is orgaan vlees een goede bron van nutriënten, proteïne en mineralen?

Orgaanvlees is een bron van gezonde voedingsstoffen, maar het hangt af van de dierlijke bron en orgaantype.

Orgaanvlees is een bron van eiwitten, met vitamines zoals vitamine B12 en folaat, A, D, E en K.

Nutriënten verdeling per 100gram

 1. Lever

De lever bevat 20 gram eiwit, 135 calorieën, 4 gram vet en 4 gram koolhydraten in 100 gram rauwe runderlever.

 1. Hart

100 g rauw runderhart bestaat uit 112 calorieën, 4 g vet en 17 g eiwitten. Terwijl je geen vezels en koolhydraten hebt.

 1. Nieren

3-gram vet, 99 calorieën, 17g eiwit, in100 gram niervlees.

14 Pros van het eten van orgaanvlees

 1. Voorkomen van geheugen verlies:Thiamine in de lever voorkomt ontstekingen en geheugenverlies.
 2. Energy boost: Een tekort aan ijzer is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid. Inname van ijzerrijk orgaanvlees zoals lever en nieren kan de energie verhogen en vermoeidheid uit de dagelijkse routine .
 3. Behoud van spiermassa: orgaanvlees met hoogwaardige eiwitten helpt bij het behouden van spieren.
 4. Goed opneembare bron van ijzer: dagelijkse trainingen zullen het ijzergehalte in het lichaam verlagen. Daarom is er behoefte aan ijzer. Orgaanvlees met “heemijzer” vervult deze behoefte met groot biologisch beschikbaar ijzer.
 5. Minder voedselverspilling: Door de lagere vraag naar orgaanvlees is het voor een lagere prijs verkrijgbaar dan spiervlees. Het eten van deze delen is een manier om voedselverspilling te verminderen.
 6. Verhoogde spiermobiliteit: orgaanvlees bevat een hoge dosering choline en andere voedingsstoffen die een gezonde spierbeweging, prestatie en mobiliteit ondersteunen.
 7. Gewichtsverlies: door eiwitinname door het eten van orgaanvlees, zal uw eetlust afnemen. Individuen voelen zich langer verzadigd en dit ondersteunt gewichtsverlies door minder te eten.
 8. Reduceert risico op kanker: De opname van vitamine B2 door nieren en lever is beschermend tegen long- en colorectale kanker.
 9. Sterkere botten: Vitamine D, vitamine A en vitamine K2 helpen respectievelijk bij  distributie van calcium in het lichaam.
 10. Verbeterd de vertering: Peptiden verbeteren het spijsverteringsstelsel. De inname van gastrine-afgevende peptiden, co-enzymen en peptiden zoals colipase, trypsine en pancreaspeptide ondersteunt de spijsvertering. Deze enzymen en co-enzymen breken eiwit af.
 11. Verbeter gewrichten: Aminozuren zijn het beste voor de gezondheid van de gewrichten. Runderhart is een bron van collageen en elastine. Deze zijn essentieel voor het verbinden van weefsels.
 12. Stralende huid: Vitamine A verkregen door orgaanvlees helpt huidacne te voorkomen. Het verbetert ook de werking van de talgklieren die retinol produceren. Levervlees is een directe bron van retinol. Vitamine A uit planten heeft een gezonde dunne darm nodig om deze om te zetten in retinol.
 13. Bevorderd de vruchtbaarheid: Nier, als een bron van aminozuren en vol met B-12, helpt de vruchtbaarheid te vergroten. Traditioneel vruchtbaarheidsvoedsel van inheemse stammen bestaat uit lever en andere organen.
 14. Betaalbare bron van gezonde nutriënten: orgaanvlees bestaat uit voedingsstoffen, mineralen, eiwitten en vitamines. Je hebt veel minder orgaanvlees nodig om een gezonde dosis van deze voeding binnen te krijgen in vergelijking met spiervlees. Dit maakt het zeer betaalbaar voor iedereen.
Koeien lever gras gevoerd

Wat zijn orgaanvlees supplementen?

Een andere manier van organen consumeren is in capsule vorm. Probeer ze nu! klik hier

De poedervorm van het gevriesdroogde orgaanvlees wordt bewaard in een gelatine capsule, die alle vitamines, mineralen en co-factoren van de organen bevat.

Niet bereid door processen met hoge temperaturen, maar vriesdroogproces dat wordt gebruikt om al het water te verwijderen. Het voordeel van het gebruik van orgaanvleescapsules is dat mensen toegang krijgen tot de gezondheidsvoordelen, maar niet van de kenmerkende smaak van het orgaanvlees.

Final Words

Voor een goede gezondheid is een evenwichtige voeding alles. De inname van alleen spiervlees kan niet als evenwichtig worden beschouwd. Orgaanvlees is een geweldige manier om veel gezonde voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Het is een geweldige aanvulling op ieders dieet.

 

Probeer onze orgaan supplementen en deel u ervaring met ons!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Kijk verder

Related Posts

Gedroogde Orgaan supplementen van mysup.net

Orgaanvlees supplementen de voor- en nadelen

Gedroogd orgaanvlees is afkomstig van de organen van dieren zoals runderen, varkens en kippen. Dit kan onder meer lever, nieren, hart, longen en milt omvatten. Het orgaanvlees wordt gedroogd en vermalen tot poeder en vervolgens verwerkt tot supplementen in capsulevorm of in poedervorm.

Vrije radicalen: Wat zijn het?

Ieder mens heeft met vrije radicalen te maken. Desondanks is het bij lang niet iedereen bekend waar het hier precies om gaat. En waarom het bijvoorbeeld zo belangrijk is om ervan op te hoogte te zijn. Met die gedachte in het achterhoofd duiken we daarom bij deze dieper in alles wat met vrije radicalen te maken heeft.

Liver

De functies van de lever bij de mens

De lever is een uiterst belangrijk orgaan voor mens en dier. Net als bij een aantal andere vitale organen het geval is, heeft de lever meerdere functies. Het is dan ook cruciaal dat je ervoor zorgt dat je lever altijd in een optimale conditie is. Is dit namelijk niet het geval? Dan krijg je te maken met allerlei fysieke ongemakken.