Kwaliteits garantie

Onze orgaan supplementen komen van 100% grasgevoerde runderen.
Wij maken geen gebruik van antibiotica of groeibevorderaars!

Onze ingrediënten komen van het Nederlandse grasland.

Runder lever

Niet veel voedingsmiddelen zijn de titel ‘superfood’ waard, maar lever zeker wel. Hoewel lever ooit zo’n populaire en waardevolle bron van voedsel was, is lever nu een beetje uit de gratie geraakt. Dit is jammer, want lever eten kan worden gezien als een echte nutritionele krachtpatser. Het is rijk aan eiwitten, laag caloriegehalte en zit boordevol met essentiële vitaminen en mineralen.

Gezond hart met Q10

Runder hart

Runderhart zit boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor je hartspier. Daarnaast is het een uitstekende eiwit bron. Verbeter je krachttraining of powerlift resultaten door regelmatig onze runderhart capsules te nemen!

Intro neus tot staart

Kwaliteitscontrole

Elk stuk hart en lever wat in onze capsules word verwerkt, is op eigen locatie gecontroleerd. We verwerken de stukken in eigen keuken en onzuiverheden worden nooit verwerkt. Door de kleinschaligheid van onze onderneming kunnen we deze kwaliteit waarborgen!

Neus tot staart principe

Bij onderzoek naar de eetgewoontes van volkeren die nog leven als jagers en verzamelaars valt op dat andere delen van het dier de voorkeur krijgen. Waar wij de voorkeur geven aan vlees en spieren zie je bij deze volkoren een voorkeur voor de organen en vetrijke stukken. Tevens zien deze volkeren een verband tussen het consumeren van gezonde dierlijke organen, en het ondersteunende effect op diezelfde organen in het menselijk lichaam. De nutriënt dichtheid in bepaalde organen als de lever of het hart ligt hoger dan dat van bijna alle plantaardige superfoods. Het is dus ook niet gek dat traditionele culturen hier de voorkeur aan geven, dit zijn namelijk ook de meest voedzame! 

In de westerse cultuur zijn we het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten. Sterker nog, het schrikt de meeste consumenten af om dierlijke organen te consumeren. Door de manier van consumeren te vereenvoudigen hopen we deze trend terug te keren. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie. Orgaanvlees bevat hoge concentraties aan voedingsstoffen, zoals de vitamines A, B12, D, E, K en foliumzuur en het is een uitstekende bron van ijzer en eiwitten. Orgaanvlees is dus het ideale voedsel voor wie gezond, duurzaam en met respect voor dier en milieu wil leven. Leer meer over het neus tot staart eten in onze blog!

100% Grasgevoerd

Onze supplementen worden gemaakt uit 100% gras gevoerde runderen uit Nederland. Doordat we er voor kiezen om het selectie en productie in eigen hand te nemen kunnen we eenvoudig toe zien dat enkel de hoogste kwaliteit gebruikt wordt. De keuze voor grasgevoerde runderen was eenvoudig, deze bevatten namelijk meer voedzame nutrienten dan graan gevoerde koeien. Gras gevoerde runderen hebben een gezonder vetzuurpatroon, bevatten meer anti-oxidanten en meer betacaroteen. Daarnaast is het gebruik van antibiotica, groeihormonen en medicatie drastisch lager bij grasgevoerde runderen. Dit zijn slechts enkele voordelen, binnenkort volgt er een blog waarin we dieper ingaan op dit onderwerp.

Runder lever

Lever als “super food” is voor veel mensen even wennen. Toch is lever één van de meest voedzame stukken van het dier. Als een roedel wolven een prooi heeft gedood, mag de alfa wolf als eersten eten en kiest vrijwel altijd als eerste voor de lever! Dit is niet zo gek, de lever wordt vaak de multivitamine van moeder natuur genoemd. De natuurlijk synergetische voedingsstoffen in de lever ondersteunen algemene gezondheid, uitstekende proteïnebron en gaat op een natuurlijke wijze mentale uitputting tegen.

Voedsel waarde van runder lever per 100 gram onbehandelde lever

Runderlever per 100gramADH %
Calorieën135
Vet3.6
Eiwit20.4
Vit A26090 IU5.22
Vit B23,4mg2.01
Vit B61mg0.51
Vit B9260mcg0.65
Vit B1283,1mcg13.86
Vit E0,5mg0.03
Vit C 31mg0.42
CoQ103,1mg
choline418mg1
Koper14,6mg7.3
Ijzer34mg0.34
Selenium32,8mcg0.47
Zink5,2mg0.35
Magnesium22mg0.07

Runder hart

Het consumeren van runderhart komt vrijwel niet voor in een Nederlands dieet. Dit is jammer, want het runderhart is een uitstekende magere bron van proteïne. Tevens is het hart de beste natuurlijke bron voor het co-enzym Q10. Dit enzym is betrokken bij de energie productie van elke cel in het lichaam en werkt voornamelijk als anti oxidant. Dit enzym zie je vaak terug komen in cosmetica producten omdat het positief werkt op DNA schade en tegen vrije radicalen. De claim is dat het werkt tegen rimpelvorming en andere ouderdomskwaaltjes. Verder werkt het positief voor hart- en bloedvaten. Leer meer over Q10 in onze blog!

Vriesdrogen

Vriesdrogen is een methode waarbij vocht wordt onttrokken aan het vlees onder extreem lage temperaturen. Het vriesdrogen is een relatief duur proces, maar levert door de lage temperatuur voordelen op boven de andere manieren van conserveren die worden toegepast om voedsel houdbaar te maken. Er zijn geen antioxidanten of conserveringsmiddelen nodig om het eindproduct goed te houden. Door dit proces blijven de voedingsstoffen van het orgaanvlees optimaal.

"Het moeilijkste is om tussen het grote aanbod van voedingssupplementen de juiste te vinden. Hier kunnen wij bij helpen!"
Coen van der Vleuten
CEO
“Hulp bij het kiezen tussen natuurlijke supplementen met wetenschappelijke onderbouwing is nog nooit zo simpel geweest"
Rachelle Niesen
Designer

Mysup, een Andere kijk op voeding.